MURUNEN.

31 toukokuuta 2014





Ajanhengessä mukana oleva Murunen ottaa tässä selfietä blogia varten. :) Muutama Murus-kuvaa ihan vaan siksi ettei höpöstä kisusta ole vähän aikaan blogissa näkynyt.


Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


PINTEREST.

18 toukokuuta 2014



Minulla on ollut jo jonkun aikaa Pinterest-tunnukset. Alkuun oli ongelma, etten päässyt sisään, vaikka kutsunkin sain, mutta ilman Twitter- tai Facebook-tunnuksia ei päässyt sukeltamaan tuonne eLeikekirjaan. Pitkään pohdin tekijänoikeuskysymyksiä, lopulta päädyin ratkaisuun, että pinnaan vain omia kuviani. Sitten ne ovat muiden käytettävissä, mutta josko lähde blogiini säilyisi, jos jotakuta kiinnostaa kuviani omiin tauluihinsa liittää. Sama käytäntö on myös näissä molemmissa blogeissakin, kaikki kuvat ovat minun ottamiani.

Oravanpesän ja Oravankesäpesän löydät siis nyt myös täältä.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin' | Pinterest
 


AVOKADO.

17 toukokuuta 2014




Bataatin kasvatuskokeilu päättyi huonosti, mutta sinnikäs uusi kokeilu on jo vetämässä. Lounasavokadosta napattu siemen ja työpaikan keittiöstä löytynyt kristallimaljakko -yhdistelmä toivottavasti antaa paremman tuloksen.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


ARKIKUVA 5/5.

16 toukokuuta 2014


Viiden ja viimeinen arkikuva. Viikonlopuksi käynti Kansallismuseon "Soturin tie" -näyttelyssä.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


ARKIKUVA 4/5.

15 toukokuuta 2014



Arkikuva numero neljä, torstai on kastelupäivä kotona.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


ARKIKUVA 3/5.

14 toukokuuta 2014


Arkikuvahaasteen kolmas päivä, töiden jälkeinen välipala ja tuorein Siirtolapuutarha-lehti.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


ARKIKUVA 2/5.

13 toukokuuta 2014


Arkikuvahaasteen toinen kuva, iltakävelyllä kesäpesällä.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


ARKIKUVA 1/5.

12 toukokuuta 2014


Blogeissa ja käsittääkseni muuallakin somessa on kiertänyt arkikuvahaaste. Päätin tarttua aiheeseen, vaikkakin jo kahdeksatta vuotta kuvaan päivittäin arkeani, toki myös juhlaa aina vähintään yksi kuva kerralla. Otan joka päivä itsestäni kuvan, en poseeraa hymykorvissa ja huulet tötteröllä, vaan olen oma itseni, iloinen, surullinen, vihainen, mitä milloinkin.

Oma arkikuvani on omakuva omasta arjestani. :) Melkoista tautofoniaa. Kaikki kuvat ovat viime viikolta. Ykkösotos on kuva kotimatkalta töistä. Pyöräilykausi on aloitettu n. kuukausi sitten ja näin mennään aina syyskuulle asti.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


SOTURIN TIE. Kansallismuseossa.

11 toukokuuta 2014










Kansallismuseossa on 8.6. asti esillä pieni näyttely "Soturin tie". Näyttelyssä esitellään japanilaisia taistelulajeja ja taistelijoiden aseita ja asuja. Suosittelen näyttelyä kaikille taistelulajeista ja Japanista kiinnostuneille, ainakin itse olen niin Japani-höperö, että melkein aihe kuin aihe kiinnostaa. :) Vinkkinä, että museoon on aina perjantaisin klo 16-18:00 vapaa pääsy. Menkää!

Näyttelyyn liittyy myös tapahtumia ja luentoja:
​Ōmatoshiki - jousiammuntaseremonia 31.5. Suomenlinnassa klo 14:30
Chad​ō - teetaide 31.5. Suomenlinnassa klo 13:00 ja 16:00
Soturit ja Japani -luento Kansallismuseossa 16.5. ja 6.6. 16:30
Bud​ōn henki -tapahtumapäivä Kansallismuseossa 17.5. klo 11:30-17:00
Spirit of Samurai Yabusame -luento Kansallismuseossa 30.5. klo 16:00- 17:30 
Yabusame -ratsastavien samuraiden jousiammunta seremonia Laakson ratsastuskentällä 1.6. 13:00 ja 18:00 

ps. Hyvää äitienpäivää, erityisesti omalleni!  
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


LOISTOKÄRHÖ CLEMATIS 'DR. RUPPEL'

10 toukokuuta 2014





Juuri kun pääsin sanomasta, että en aio hankkia parvekkeelle kukkia, niin johan parin päivän päästä olin kärkkymässä Mieheltä ja hänen mustalta ratsulta kyytiä K-raudan puutarhamyymälään. Olimme käyneet siellä aiemmin etsimässä erästä työkalua, turhaan. Mutta sillä reissulla eksyin sinne puutarhamyymälään ja muistinsyövereihin jäi tieto edukkaista kärhöistä. Kesäpesällehän olen jo tänä kesänä ostanut kolme kyseistä laatua olevaa yksilöä, mutta nyt mielessä olikin köynnös parvekkeelle.

Mies taipui reissuun ja viileässä kelissä teimme pikakäynnin, tuloksena oli soma pikkukärhö mallia loistokärhö Clematis 'Dr Ruppel' {Clematis Patens × Lanuginosa-ryhmä}. Pikkuinen hieman vaurioitus kuljetuksessa, suljettuna reppuun. :) Moottoripyörän päällä ei oikein ole kummoiset kuljetusmahdollisuudet. Toivotttavasti kuitenkin tokenee vauhdikkaasta kotimatkasta ja ilostuttaa meitä {minua} liukuväripinkeillä kukillaan.
 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


KOTONA.

08 toukokuuta 2014







Sekalainen sarja kotikuvia.

 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


PARVEKE.

06 toukokuuta 2014









Nykyisin parveke-parka kärsii heitteillejätöstä, kun kesäpesä vie kaiken huomion. Ja kukat. Ja rahat. Parvekkeelle on tiensä löytänyt kaksi helmililjaa, jotka kukittuaan odottavat pääsyä kesäpesälle, kuten myös magnolia. "Suski" käy päivisin karaistumassa palstan olosuhteisiin, mutta toivottavasti pian voisi kasvin jo istuttaa maahan. Ihanan orvokkiruukun toivat vanhempani meillä visiteeratessa. Huippua! Sittemmin vaihdoin muoviruukun vihreään emalikattilaan, myös tämän kesän roskislöytöön, jota en ole tainnut blogissa esitelläkään.

Olin työnmerkeissä Itä-Helsingissä ja kotimatkan varrelle sattui Herttoniemeen juuri avattu puutarhaliike, Puutarhanikkarit Taimia. Piti luonnollisesti mennä ihan vain katselemaan. Mitään ei pitänyt ostaa, mutta kävi perinteisesti. Lähdin kolme lankaköynnöstä mukanani. En voi mitenkään vastustaa lankaköynnöstä ja nyt olivat tarjouksessa, kolme kympillä. Asettelin kukat pitkin parveketta, mietinnässä on vielä veisinkö osan kesäpesälle, mutta näyttävät niin hyviltä parvekkeellakin. Pitäähän sitä kotopesässäkin jotain vihreää olla.

 

Seuraa Oravanpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


Proudly designed by Mlekoshi playground